İş Elbisesi Kumaş Ürünleri
%100 Pamuklu Gabardin Kumaşlar
5048 (7/7) Gabardin
Açıklama:
Ağır iş ortamları için üretilmiş soğuk mekanlarda kullanılabilen bir kumaş çeşididir.
8127 (8/8) Gabardin
Açıklama:
Ağır iş ortamları için iç mekanlarda kullanıma uygun bir kumaş çeşididir.
9311 (2100) Gabardin
Açıklama:
Kış döneminde kullanılan kapalı ortamlarda yüksek hareket kabiliyeti isteyenlere yönelik bir kumaştır.
5105 (16/12) Gabardin
Açıklama:
Ağırlığından dolayı daha prestijli bir görüntü isteyenler için üretilmiştir.
5031 Gabardin
Açıklama:
Sıcak ortamlarda kullanılması amacıyla üretimiştir.
5067 (16/12) Gabardin
Açıklama:
Pamuğum yumuşaklığı ve ter emici özelliğinden dolayı sıcak ortamlarda ve yaz aylarında kolaylıkla kullanılır.
Polyester-Pamuk Karışımı Gabardin Kumaşlar
9546 Gabardin
Karışım:
%65 Pes %35 Pamuk
Açıklama:
Son derece zor koşullar için üretilmiştir. Endüstriyel yıkama için elverişli olup yüksek renk haslığı ile yapılandırılmıştır ve aşınmaya karşı dayanıklıdır.
2605 Gabardin
Karışım:
%65 Pes %35 Pamuk
Açıklama:
Üstün konfor ve olağanüstü dayanıklılık sunan yüksek performanslı bir kumaştır. İç ve dış mekanlarda rahatlıkla kullanılabilinir.
9589 Gabardin
Açıklama:
Zorlu koşulara ve ağır işe uygun bir kumaştır. Pamuk yumuşaklığı ile içindeki polyesterden dolayı yüksek mukavemet ve çekmezlik sağlar. Esnek ve konforlu bir kullanım için uygundur.
9515 Gabardin
Karışım:
%65 Pes %35 Pamuk
Açıklama:
Avrupanın en çok satan personel kumaşıdır. Dayanıklı ve zor koşullar için üretilmiştir. Hafif ve kullanışlıdır.
9691 Gabardin
Açıklama:
Zorlu koşu ve ağır işe uygun bir kumaştır. Pamuk yumuşaklığı ile içindeki polyesterden dolayı yüksek mukavemet ve çekmezlik sağlar. Esnek ve konforlu bir kullanım için uygundur.
3381 Gabardin
Açıklama:
Sıcak ortamlar için ekstra ter emiciliği ve pamuk yumuşaklığı sunan harmandan karışım bir kumaştır. Elbise, ceket, pantolon ve aşcı kıyafeti dahil olmak üzere geniş bir kullanım için idealdir.
2424 Gabardin
Açıklama:
Özellikle sıcak ortamlarda kullanım için uygun hafif bir kumaştır. Bakımı kolay endüstriyel yıkamaya dayanacak şekilde geliştirilmiştir.
Polyester Viskon Karışımı Kumaşlar
2973 Polyviskon Alpaka
Karışım:
%80 Pes %20 Viskon
Açıklama:
İş elbisesi kumaşlarımız hakkında ek bilgi edinmek için bizimle iletişime geçiniz.
Süper Alpaka
Karışım:
%65 Pes %35 Viskon
Açıklama:
İş elbisesi kumaşlarımız hakkında ek bilgi edinmek için bizimle iletişime geçiniz.
Doruk Gabardin
Karışım:
%80 Pes, %20 Viskon
Açıklama:
Güvenlikçi, Servis Elemanı, Ofis Elemanları için uygundur.
Piyedepul Kumaş
Karışım:
%65 Pes, %35 Viskon
Açıklama:
Servis Elemanı için uygundur.
Denim Kumaşları
Indigo Denim
Ağırlık:
8-10-11-12-14 OZ
Açıklama:
Dikildikten sonra yakıma
Zefir Grubu Kumaşlar
Pamuklu İpliği Boyalı
Açıklama:
Ek bilgi için iletişime geçiniz.
Polyviskon İpliği Boyalı
Karışım:
%65 Pes %35 Viskon
Açıklama:
Ek bilgi için iletişime geçiniz.
Kortela Grubu Kumaşlar
Fitilli Kortela
Dokuma:
Armürlü - Corduroy
Açıklama:
Arka yüzü şardonlu.
Fosforlu Kumaşlar
Fosforlu Polyester-Pamuk Kumaş
Karışım:
%80 Pes. %20 Pam.
Açıklama:
%80 Pes. %20 Pam.
Fosforlu Polyester Kumaş
Karışım:
%80 Pes. %20 Pamuk
Açıklama:
%80 Pes. %20 Pamuk
Fosforlu Polyester Yelek
Yanmaz Kumaşlar
İplikten Mamül
Ağırlık:
Kumaş ağırlığı bilgisi için bizi arayınız.
Karışım:
%93 m-aramid, %5 p-aramid, %2 antistatik
Açıklama:
%93 m-aramid, %50 p-aramid, %2 antistatik
İplikten Mamül
Ağırlık:
Kumaş ağırlığı bilgisi için bizi arayınız.
Karışım:
%55 m-aramid, %44 pamuk, %1 antistatik
Açıklama:
%55 m-aramid, %44 pamuk, %1 antistatik
Apreli Mamül
Ağırlık:
Kumaş ağırlığı bilgisi için bizi arayınız.
Karışım:
%100 apreli yanmaz kumaş
Açıklama:
%100 apreli yanmaz kumaş. 5 yıkamaya dayanıklı
İş Elbisesi Kumaş Üreticileri
Kumaş üretimi, doğal ve yapay lifler hakkında derin bilgi birikimi gerektirir. Üretime başlamadan önce pamuk ve keten benzeri liflere ne kadar ihtiyaç olduğunun bilinmesi, üretimin verimliliği konusundaki araştırmalar yardımıyla nasıl bir ürün elde edileceği hakkında bizebir fikir verir. İş elbisesi kumaşı toptancısı olan Özgür Mensucatın tercih ettiği kumaş ürünlerinin çoğunun yapısında pamuk, polyester, p-aramid(kevlar), m-aramid ve viskon lifleri bulunmaktadır çünkü bu lifler yardımıyla sanayi ve endüstri alanında iş elbisesi üretilmektedir.
Kumaş üretimi dokuma yoluyla da yapılabilir örme yöntemiyle de sağlanabilir. Dokumacılıkta üretim tezgahlar üzerinde gerçekleştirilir. Kumaş elde etmek için yapılan dokuma yöntemi mekikli dokumalar grubuna dahildir. Mekikli dokuma tezgahında iplikler birbirlerinin üzerinden ve altından dik olarak geçirilirler ve düz bir örgü yapı oluştururlar.
Eskiden pedallı dokuma tezgahlarına günümüzde otomatik makineler de eklenmiştir. Dokuma makineleri eski aletlere göre çok daha hızlı üretim yaparlar ama bakıma ihtiyaç duyarlar ve yanlış çalışma durumunda fark edilmezler ise çok sayıda ürünün bozuk imal edilmesine neden olabilirler. Her mekikçikten bir renkte iplik çekildiği için, çok renkli veya ara tonlarda gözüken kumaşlar elde edebilmek için çok mekikli dokuma aletleri gerekir.
Dokumacılıkta hammadde kaynaklarını da iyi değerlendirmek gerekir. Her lifin farklı bir uzatılabilme oranı vardır.Uzama oranlarına göre farklı sertlikte ve dayanıklılıkta oldukları için üretim verimini etkileyebilirler. İş için uygun olan liflerin seçilmesi ve harmanlanmasıyla üretim maliyetine göre kumaş kalitesi arttırılır.
Dokuma yöntemini kullanan bir kumaş üreticisi olmak için bazı alanlarda çok dikkatli olmak ve uzmanlaşmak gerekir. Bu konulardan bazılarını aşağıdaki listede bulabilirsiniz:
- Çözgü hazırlama tekniklerini bilmek,
- Gabardin gibi ünlü olan dokuma yöntemlerini benimsemek,
- Çözgü makinelerinde üretim randımanını hesaplayabilmek,
- Çözgü ipliklerinin haşıllanmasını öğrenmek ve amacını bilmek,
- Tahar işlemleri ile ilgili bilgiye sahip olmak,
- Gerekirse dokuma makinelerinin bakımı hakkında destek alabilmek veya sağlayabilmek,
- Egzantrikli, armürlü ve jakarlı ağızlık açma sistemlerini ayarlayabiliyor olmak,
- Mekikçikli atkı atma sistemi hakkında teknik bilgiye sahip olmak,
- Dokuma hatalarını görebilmek ve sınıflandırabilmek,
- Endüstriyel dokuma konusunda detaylı bilgi edinmiş olmak gerekir, çünkü üretimde çalışacak işçilerin doğru noktalarda görevlendirilmeleri, hijyenik ve ekonomik önlemlerin alınmaları ve iş kazalarına karşı gerekli tedbirin alınmış olması hem işyeri çalışanları için hem de tüketiciler için gereklidir.
Kumaş elde etmenin bir diğer yöntemi de örmektir. Örgü kumaşların yapısı daha esnek, daha dolgun ve daha yumuşaktır. Bu yöntemde de makinelerden yararlanılarak üretim hızı oldukça arttırılmaktadır.
Kumaş hangi yöntemle üretilmiş olursa olsun, en sonunda sağlamlıklarını arttırmak ve çeşitli özellikler eklemek için terbiyeleme veya bitim işlemi adı verilen uygulamalardan geçer. Bu uygulamalar yardımıyla elektriksel yalıtkanlık, güç tutuşurluk, kırışmazlık ve suyu iticilik benzeri onlarca özellik eklenilebilir. Bir üretici olarak bu işlemlerin bilinmesi ve uygulanabilmesi, ürünün pazarda daha derinlere ulaşabilmesini sağlar çünkü çok daha fazla tüketiciye hitap eder ve toptancıların ilgisini çeker. Ürünler %99 oranında toptancılar tarafından alınıp satıldığı için güvenilir bir toptancı bulmak şarttır.
Güvenilir bir iş elbisesi kumaşı toptancısı olarak Özgür Mensucat, apre ve anti statik işlemlerden geçmiş kumaşları bünyesine katmıştır ve büyümeye devam etmektedir.
İş Elbisesi Kumaşı Toptancıları
İş elbisesi kumaşı sağlayan bir toptancı olmak demek, kumaşı üreten firmalar ile kumaşı işleyip yeni bir ürün halinde son kullanıcıya satan firmalar ve fabrikalar arasında aracılık yapmak, yardımcı olmak demektir. Son kullanıcı doğrudan üreticiden mal alamayacağı için, geçişi hızlandıracak ve kolaylaştıracak olan firmalara yönelmektedir. Bunların arasında perakendeciler ve toptancılar yer almaktadır.
Toptancılar üreticiden aldıkları ürünlerin reklamını yaparak fabrikalara, özellikle de o ürünü yeni bir ürünün yapımında kullanacak olan firmalara ya da kişilere satmaktadırlar. Toptan kumaş fiyatlarını belirleyen ilk etmen, satıcı ile toptancı arasında yapılan pazarlıktır. Daha sonra toptancı ile üretici, toptancı ile satıcı ve üretici ile satıcı arasındaki anlaşmalar nedeniyle ürün fiyatları sürekli değişmektedir. Toptancılar arası rekabetin de etkisi önemlidir. En sonunda, son kullanıcının talebi ile üreticinin arzı arasındaki fark nedeniyle, fiyatlandırmalar belli sınırlar içinde tutulur.
İyi bir toptancı olmayı isteyebilmek için aşağıdaki bilgilere ve yeteneklere sahip olmak gerekmektedir:
- Pazar olarak nerenin hedef alınacağını bulmak.
- Olası müşterileri belirlemek.
- Rekabet edebilecek yöntemler geliştirebilmek.
- Müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler sağlamak.
- Hizmet vereceği konumlardaki sosyal, ekonomik ve kültürel yapı hakkında bilgi sahibi olmak.
Toptancılıkta, en önemlisi de iş elbisesi kumaşı toptancılığında, ürünlerin satışı sonucunda elde edilen gelir sadece toptancıya değil aynı zamanda üreticiye de yansımaktadır, çünkü üreticinin daha çok üretmesi için toptancılar üreticileri teşvik ederler ve bunu da satın alarak yaparlar. Toptancılar aynı zamanda perakendecileri, fabrikaları ve diğer satıcıları da desteklemek için ödeme planlarında esnek davranırlar. Gerektiğinde taksitle, gerektiğinde tek çekim, havale ve peşin ödeme seçenekleri sunulur. İş elbisesi kumaşı toptancısı olan Özgür Mensucatı arayarak veya elektronik posta adresine istek yollayarak siz de anlaşmaya katılıp üretiminizi hızlandırabilir, yeni ürünler satın alabilir ve finansal gücünüzü arttırabilirsiniz.